Snart är jag hel igen ...

Idag köpte jag ett digitalpiano. Det är betalat och klart och levereras hem hit imorgon. 85 000 yen fick jag ge för för mitt Yamaha YDP 160, cirka 6600 sek, men det är värt varenda öre och mer därtill. När jag har det har jag det mesta jag kan begära av ett hem, i materialistisk väg.
Jag känner mig också mer och mer hemma här. Dagarna är intressanta och människorna är trevliga. På fredag drar vi ihop ett valborgsfirande och jag tror faktiskt vi blir ett gäng.
Jag förstår nu varför Jonathan aldrig har tid att snacka. Så mycket händer, hela tiden. Även om givetvis valet att bara gå hem alltid finns där. Den planen hade jag senast igår, men det sket sig. Först skulle jag bara äta lunch, men sen började Fredrik snacka om en sjungande glassbar, och det kunde jag inte missa!
Ja. Glassbaren sjöng inte, men personalen gjorde det däremot, och både jag och Carl var överens om att det var mycket upplyftande.
Sedan slog vi oss ned på Mr Donut och pluggade. Ja, vi gjorde faktiskt det. Till och med jag! Jag hade först tänkt skita i läxan vi fått och bara skriva kanji, men tillslut gjorde jag allt. Då kände jag mig duktig ska ni veta!
Nu sitter jag här i min vita soffa. Jag har möblerat om för att få plats för pianot. Imorgon vid sju kommer min älskade äntligen hem.
Kandagawa by night.

Söndag

Söndagen spenderades i Yoyogi koen. Jag och grabbarna sjöng, flög drake, kastade frisbee, träffade japaner och mycket annat.
Sedan drog vi och åt shabu shabu. Doppa kött i gryta med någonting, doppa i sås och ät. GOTT!
Dagen bestod av mycket skämt i stil med "Jag hatar när man ska sätta sig, så hamnar man i Carls knä", och över lag var det en mycket rolig, tokig och härlig dag.

What happens stays ...

... skrev hon på sin blogg.
Idag är det lördag. Det känns som en söndag. Jag återkommer till den orsaken.
Igår var det izakaya med skolan. För 2800 yen fick vi mat och dryck och karaoke ett par timmar. Det är mycket spännande att skåla med personalen från skolan. Att träffa klasskamrater utanför skolan är också trevligt, givetvis.
Efter izakayan var vi ett gäng som drog på karaoke och där flöt timmarna förbi. Vid tre lämnade jag karaokerummet efter nästan nio timmar av sång/skrål. Jag och Amadeus promenerade runt i jakt på mat. Slutligen blev det Mc Donalds-mat hemma hos honom och Wind Waker.
Då jag åkte hem var klockan närmare sex och det hade ljusnat igen. Klockan sex var jag hemma och kunde äntligen sova ett par timmar. Nu är klockan åtta på kvällen och jag är snortrött. Min hals mår inte jättebra heller.
Det var i alla fall värt det. Jag hade riktigt trevligt !

Tid

Så här ser det ut i klassrummet. Inte världens bästa bild precis.

Någonting jag ibland saknar är tid. Det händer så mycket. Hela tiden. Att bara ta en dag utan att göra någonting alls känns så fjärran. Givetvis är det självvalt, och jag VILL göra så mycket som bara möjligt, men om man kunde hinna med allt och samtidigt ha tid för allt annat, det vore någonting!
Idag skall jag till Harajuku med Malin i jakt på jätteröd hårfärg. Wish me luck.

Bilder från helgen

I lördags var det helt ohyggligt kallt. Jag trodde jag skulle frysa ihjäl. För att överleva lördagens promenader runt mellan Shinjuku's alla Book Off klädde jag mig varmt i stulen mössa och julklappshalsduk.

Och söndagen spenderades i vårsolen i Yoyogi. Jag älskar Tokyo's väder, och hur det över en natt kan bli tio-femton grader varmare än föregående dag. Så länge det är åt rätt håll tänker jag dock inte klaga.
Klasskamrater, flickvän och room mate. Här träffar jag ständigt nya intressanta människor. =D

Fredagskaraoke

Så har plötsligt hela veckan gått. Det är fredag och helg. Jag står planlös inför mina två lediga dagar, men det är faktiskt ganska skönt. Jag har lite att pyssla med här hemma. Jag skulle nog inte dö av att plugga lite också.
Efter skolan blev det karaoke. Jag har sjungit karaoke varje fredag sen jag kom hit. En god tradition.

En bra dag

Eftersom det regnade igår bestämde jag mig för att idag ska det minsann vara en bra dag! Så jag bestämde mig, och så blev det en bra dag. (Trots att de nekade mig mobil i flera olika Softbank-butiker. Suck.) Det har på många sätt varit en alldeles vanlig dag, om än lika trevlig som vanligt, men ändå en förvånandsvärt bra dag.

Idag assisterade jag Joeru-sama i matbutiken, bar lite kassar och hällde upp vatten. Sexistiska skämt om att kvinnor ska veta sin plats har jag börjat missbruka stup i kvarten. Det är faktiskt riktigt kul.

Som sagt. En bra dag. För att jag bestämde mig för det. Imorgon ska också bli en bra dag!

Regn och rusk

Regnet öste över Tokyo idag. Jag tänkte minsann ändå vara stark och gå till skolan. Såhär i efterhand var det inte en jättebra idé. Min väska tål inte fukt, och när jag kom fram till skolan kunde jag konstatera, till Joels stora nöje, att mina böcker var väte-skadade. Kanske inte ett helt korrekt ordval, men det är tanken som räknas.

Efter skolan åt jag sushi med Maria. Jag fick en smärre chock av all wasabi på mina kappa maki (gurkrullar) och var tvungen att hinka vatten mellan varje bit. En rolig grej är dock att jag kunde beställa själv och att han kocken faktiskt fattade. Cred till mig!

Sedan spenderade vi några timmar på Nakano City Office. Jag lämnade in alla papper för Alien Registration Card. Allt gick bra och jag kan hämta kortet i maj. Blää! Det är en halv evighet kvar tills dess, men jag har i alla fall ett fint litet papper som jag kan visa Softbank så jag kan få min telefon!

Imorgon efter skolan blir det alltså telefonshopping. Jag har tänkt på det där en hel del, men jag har kommit fram till att det nog är bäst med pre-paid, i alla fall till en början. JÄÄÄÄ! Snart är jag inte längre oanträffbar! =D

Turist / hemma / turist / hemma / turist

Att flytta utomlands medför ett stort, jag vet inte om problem är rätta ordet, men låt oss säga det. Att flytta utomlands medför ett stort problem - det tar ett bra tag innan man slutar känna sig som en turist och faktiskt inser att "här ska jag bo".

Jag känner mig fortfarande fullständigt som en turist, trots att jag varit här i två veckor, har min lägenhet, går till skolan varje vardag etc. Ändå känns det som jag snart ska hem. Därför har jag ännu inte funnit någon ro i att bara vara hemma och ta det lugnt.

Idag har jag inga planer. Jag tog mig till Shibuya och blev nekad mobiltelefon, men mer än så var det inte. Och nu sitter jag hemma, klockan är inte ens fem och min mest spännande aktivitet idag kommer bli att steka på lite kött till kvällens middag.

Egentligen är det mycket sunt att jag faktiskt tar det lugnt. Som tidigare nämnt är jag fortfarande förkyld. Dessutom gör min vänstra fot ont sen ett par dagar tillbaka, och den vill liksom inte sluta med det. Inte heller blir den värre, vilket ändå skulle vara någonting. Nu är den precis på gränsen mellan vad som är okej att gå på, och inte.

Beer Pong

Jag har egentligen ingen energi att skriva just för tillfället. Det är ohyggligt varmt ute. Tror termometern i Shinjuku visade 21 grader, och det är mycket när man tror att det är femton grader. Igår var det beer pong i glada vänners lag. Därav bilden.
Idag försökte jag köpa mobiltelefon, utan framgång. Då tröstköpte jag billiga filmer på book off, så någon kväll blir det Harry Potter 2 på japanska. För 250 yen kändes det helt okej. I övrigt ska jag verkligen försöka ta det lugnt. Min förkylning har fortfarande inte släppt efter tre veckor, och jag tror faktiskt att det påverkar lite att jag inte tar det lugnt. Därför blir idag en lugn dag.


Och när jag läser igenom detta i efterhand är jag glad att jag inte skrev mer. Underbart bra skrivet.

Kort summering av gårdagen.

Igår:
Karaoke. Saids mailadress. Pannkakor. Död häst.

Idag (förhoppningsvis):
Shinjuku. Klippa hår. Beer Pong. Humor.

Neko desu. OISHII!

Det är en katt. GOTT!

Dagens hiraganaprov gick alldeles lysande. Jag hoppas, och tror, på ett resultat över 95/100. Annars skulle jag faktiskt bli lite förvånad på mig själv. (Korrekt svenska for the win!) Efter provet gick vi igenom lite olika konversationer. Mycket lätta konversationer i stil med;

A-san; Neko desu.
B-san; Kawaii desu!

Vi bytte ut kawaii mot oishii med mycket roande resultat. Måtte det aldrig bli så pass seriös studiemiljö i klass 1M att vi glömmer att skratta och ha roligt.

Jag promenerade hem i solskenet med Jonathan, och nu provkör jag tvättmaskinen. Det ska bli mycket spännande att se om kläderna blir rena. De tvättar dock bara i kallvatten här, och jag har hört många som tycker att det inte blir helt rent.

Köpa ställning att hänga tvätten på ja. Det skulle jag också göra. Nåväl, det får bli senare. Jag har lite att hänga på i alla fall, så det ska nog gå att lösa temporärt, tills nästa gång jag besöker min 100 yen store. De har lösningen på allt.

Jag kunde inte låta bli att slå upp dörrarna till balkongen. Inte för att det egentligen är så varmt, men det är vår och det är skönt ute. Det är väl kanske mellan tio och femton grader, men efter kyliga Sverige är minsta lilla plusgrad en värmebölja som tacksamt mottages.

En onsdag

Jag hade idag beslutat att gå direkt hem efter skolan. Detta helt enkelt för att jag var trött på grund av sömnbrist natten till igår, men även för att det ibland är nice att bara komma hem och vara hemma.
I skolan talade vi om klorblekt mjölk och annat spännande. Definitivt värt att anteckna. Sedan var jag faktiskt så duktigt att jag gick direkt hem. Nå, via Don Quijote då, en lite alltiallobutik döpt efter den spanska romanen. Deras maskot är givetvis - just det - en pingvin, såklart.
Jag hade glädjen att få sällskap av en av mina absolut bästa vänner, Jonathan, och efter lite inköp av riskokare, stekpannor och annat livsnödvändigt drog vi oss hemåt, kom hem och skiljdes åt.
Dagen har bara försvunnit trots att jag knappt gjort någonting. Jag har kokat ris i min nya kokare. Det är mycket roligt. Jag har lagat mat, diskat och gjort onigiri med tacos i. Köttfärs, majs och en liten gnutta tacosås. Omringa det med ris och så lite nori (sjögräs) att hålla i så det inte blir för klibbigt. Detta kommer vara utmärkt till tio i elva-rasten då jag annars brukar vara alltför hungrig för mitt eget bästa.
Imorgon har vi vårt första prov. Hiragana test. Det ska nog inte vara några problem. Jag är säker på det mesta och jag ska faktiskt vara duktig och sätta mig och plugga lite nu snart. Sen får vi väl se om min ambition vinner över min vilja att göra diverse annat, men det blir nog bra i slutändan, hur det än går.
Här går jag till skolan. Utmed floden som kantas av blommande körsbärsträd.

Försmak av sommaren ...

Idag när jag kom hem fick jag en försmak av sommaren. Jag hade glömt ACn på. På 32 grader. Nu behöver jag i alla fall inte oroa mig för att den inte funkar. Dagen har varit precis lagom, förutom att jag varit smått överklädd med jacka och tjocktröja. Imorgon ska det i alla fall bli lite kallare, men jag tror jag slopar jackan då.

Note to self ...

Idag regnade det, så jag tog faktiskt tåget till skolan. Vad jag dock måste komma ihåg till nästa gång är att det faktiskt är knökfullt på morgonen i Tokyos tunnelbana. I alla fall på Marunochi Line. Jag kom sent för första - och sista - gången.

All these small things ...

Det är de små sakerna som gör det. Idag när jag handlade på en 100 yen store sa kassören klart och tydligt vad allting var. Ett utmärkt tillfälle att snappa ord.

Sopsortering

Nu har jag sorterat mina sopor. Plastförpackningar för sig, "conbustible" för sig. Jag kan bli vräkt om jag inte sorterar soporna ordentligt. Det ni! Jag har i alla fall inget förbud mot mahjong i min lägenhet. Det är alltid något.

Curry, tacos och rumpor, såklart.

Idag var första dagen då jag faktiskt sov tills jag vaknade. Då var klockan runt tio. Efter lite frukost och andra mycket spännande morgonbestyr tog jag mig till Joel i Okubo, för lite strosande i Shinjuku. Och storosa var precis vad vi gjorde faktiskt. Vi gick i lite butiker och arkadhallar. Vi åt lite mat och smygfotade lite rumpor, såklart. För övrig har jag missbrukat "Såklart" hela dagen. Mycket roande.
Vem vill inte sjunga karaoke med ett så fint ... ehm, vad-det-nu-är-för-något?
Titta! En rumpa!
"Se ut som du äter! Det bra med matbilder är att de aldrig blir tråkiga och aldrig heller bra.
Så småningom tog vi oss hela vägen till Nakano och till min enkla boning för att äta tacos. Då jag ännu inte riktigt erövrat köket blev det lite spartanskt och enkelt, men gott var det!
Titta tacos.
Och nu ska jag nog snart försöka sova. Köket är officiellt erövrat. Med andra ord; jag har gått igenom lådor och skåp och flyttat om, sorterat, fått ett hum om utbudet och även om vad som saknas. Att erövra bokhyllan sparar jag nog till imorgon dock. Då ska jag också ringa el- och vattenbolagen.
Och nu sitter jag här i min soffa. AC'n är ställd på 30 grader och det är mycket behagligt. Min soffa är bäst. Min lägenhet är bäst. Jag tänkte just på det. Den känns inte liten. Fast golvytan inte är stor är den luftig och behaglig och har en härlig takhöjd också. Jag har då inte mycket att klaga på!

Hemma

Jag hittade inte de andra i Yoyogi. Gigantisk park, femtioelva miljarder stupfulla japaner och icke fungerande mobiltelefon är inte den bästa av förutsättningar. Istället åkte jag hem igen. Så nu sitter jag här hemma och njuter av min air conditoner som blåser varm luft på mig. Likt när man blir tillsammans med någon och inte kan få nog av ordet "min pojkvän" har jag ett ständigt behov av att säga "min lägenhet" och "hemma". Det må vara fånigt, men detta känns så bra. Det känns bättre än vad jag vågat hoppas på. Och imorgon ska jag vandra planlöst i Shinjuku. Utforskning och orientering.
Sannolikt kommer jag inte alltid vara såhär positiv, så njut så länge det varar!
(Åh. Min Air Conditioner. Som är underbar, och helt ny. Och den blir varm på ingen tid alls och är bara mysig).

Nya lägenheten!

Ja. Nu sitter jag här i nya lägenheten. MIN lägenhet. Eller nej, såklart den inte är min, men den är visst min, i smyg. Även om jag bara hyr den.

Den är perfekt. Rymlig, luftig, och med mycket mer förvaring än vad jag behöver. Här har idag varit både internet- och gassnubbar som båda gjort tappra försök att kommunicera med mig. Jag måste verkligen lära mig språket ordentligt.
Jag har också signerat avtal helt på japanska. Mycket spännande, då jag egentligen kan ha skrivit på precis vad som helst.
Nu ska jag vänta några minuter och se om jag får svar från Jonathan. Det är Hanamiparty i Yoyogi, men de började klockan tolv (tre och en halv timme sedan!) och det är inte jättevarmt väder idag så, jag vill gärna veta om de är kvar innan jag drar dit. Å andra sidan måste jag ändå köpa nya skor så ... lika bra att flänga ut på stan.

Vuxenpoäng

Om en och en halv timme får jag min lägenhet (får är ett otroligt bra ord i sammanhanget!). Jag kände lite behov av att få ur mig det, och ännu är ingen här och kan lyssna på min glädjes sånger. Snart kommer Jonathan och Ami - min flytthjälp. Sen ska jag ta ut äckligt mycket pengar och sen ska vi tåga till Fontana och säga "HEJ! Jag vill ha min lägenhet."
Sen är det liksom igång, med lägenhet, skolan, livet, universum och allting.
(Jag tänker även passa på att gnälla lite över Jonathans kalla badrum. Att duscha och sedan kliva ut i en sådär femton-arton grader, det är inte trevligt!)

Pannkakor, karaoke och engelsk pub, såklart.

Idag var första skoldagen. Vår lärare Kubota var mycket positiv, glad och entusiastisk, och visade diverse saker, allt från hälsningsfraser till hiragana, med hjälp av inplastade kort. Även om jag kollat in språket lite innan kändes det som alla andra har mycket bättre koll än jag. Eller så bara vågar de mer, jag vet inte. Oavsett kommer det inte vara länge till. Jag ska se till att bli minst lika bra!
Skoldagen gick fort och snart var vi färdiga. Min klasskamrat Joel hade nämnt att han minsann kunde steka pannkaka, och det var ett erbjudande jag inte missade. Så det bar av hem till honom på andra sidan gatan (och ja, jag vill också ha en stor lägenhet precis vid skolan, även om jag inte vill betala 40 000 yen mer i månaden än vad min kommer kosta).
Pannkaksfesten var en succé. Vi var fyra tappra som samlades runt det lilla bordet. Jag, Joel, Tobias och så Maria från Spanien. Över lag verkar vi ha en väldigt trevlig klass med roliga och öppna individer, och om där dessutom finns pannkaksstekare, ja då kan det inte vara fel!
Vi nöjde oss givetvis inte där, utan drog till Shinjuku och sjön karaoke. Det kostade 40 yen per person och timme (ungefär ingenting) så vi tackade och tog emot och skrålade gott i två timmar, och slutligen efter arkadhallar och promenader utan mål hamnade på på en engelsk pub med drinkar i handen. Ja, puben hade drinkar i handen såklart. Skämt åsido, men det var happy hour fram till klockan sju, och då drinkarna kostar 190 yen kan till och med jag tänka mig att få lite alokhol i blodet. (190 yen, cirka 15 kronor. Helt överkomligt.)
Sedan gick vi alla hem till sig. Fördelen med morgonklasserna; vi slutar ett, och har hela dagen framför oss. Jag är nu hemma. Klockan är tio och jag är väldigt trött. Men klockan är inte snormycket precis, som den hade varit om vi upplevt samma äventyr fast börjat klockan fem. För att inte tala om hur mycket dyrare det skulle blivit för att det varit på kvällen.

Idag glädjs jag åt att jag äntligen får min lägenhet imorgon, att det är hanamiparty imorgon, och att yenen står lägre än vad den gjort på länge. Den har inte varit så här billig sen januari, och det är mycket välkommet då jag imorgon skall betala hyra och deposition för lägenheten. Det ska bli otroligt kul att se lägenheten och jag är mycket taggad på att gå till skolan på måndag.

Ses imorgon?

Jag vette tusan alltså. Det låter som hela huset ska blåsa ner. Över lag känns vädret här mer extremt. Det kan inte blåsa bara lite mysigt. Ska det blåsa ska det fanimej tokblåsa ockå! Så vi får se om jag överlever natten, eller hamnar i ruinerna av det som en gång var detta hus. Hah. Knappast, men det är riktigt kul att lyssna på vinden.

Första skoldagen

Idag var alltså första skoldagen.
Klockan tolv var jag utanför dörren, perfekt i tid för den fyrtiofem minuter långa promenaden, och jag anlände till skolan kvart i. Väl där blev vi indelade i grupper efter nationalitet, samt för- och eftermiddagsklasser. Så jag satt alltså med de svenskar som skulle gå förmiddagsklasser, och så Jonathan som var där för att förklara, översätta och svara på frågor.
Följande fyra timmar bestod av Power Pointpresentationer, introduktion och genomgångar av diverse praktiska saker. Vi fick även tillfälle att bekanta oss lite med varandra, och det verkar vara riktigt trevliga människor jag kommer gå i samma klass som. Jag fick träffa två av tre - en Emil var spårlöst borta och var enbart en tomt gapande stol. Var han var är ännu ett mysterium, men kanske, kanske kan det klarnas upp imorgon.
Jag är också yngst i hela skolan.
Vi beslutade att äta tillsammans när introduktionen var slut. Någonstans på vägen tappade vi dock halva gänget, och tillslut hamnade jag, Jonathan och Linus (som såg ut som en Tobias - mycket förvirrande) på en ramenrestaurang. Mycket trevligt, och alltid kul att träffa nytt folk.
Jag var duktig och gick hem. Helt enligt mina storartade planer. Idag är det varmt, och en mycket stark vind blåser. Vid korsningen vid Nakano-Sakaue trodde jag att jag skulle blåsa bort.
Jag botaniserade också i en mataffär på vägen för att kolla läget. Jag hittade faktiskt ett bröd som verkade helt ätbart utan att vara hutlöst dyrt, så då blev det att köpa margarin också. Pålägg får jag nog imporvisera dock. Har lite restkyckling från igår som kommer vara alldeles utmärkt till mackan imorgon. Det blir ju en hel riktig frukost; smörgås, yoghurt med mangosylt ... någonting vettigt att drick också vore såklart bra. Vatten kanske inte är det bästa. Hm hm ...
Vettiga blogginlägg for the win liksom!
Imorgon är det i alla fall första "riktiga" skoldagen. Vi har tydligen en mycket väl blandad klass. Några svenskar, kineser, koreaner, spanjorer, någon italiernare, någon från Schweitz och så var det säkert något mer som jag glömt. Det ska bli riktigt kul!

Hanami!

Något mer eller mindre obligatoriskt då man besöker Japan i april är hanami. Hana - blomma, mi - titta. Titta på blommor. Körsbärsblommor. Därför var vi här som dagen ett sällskap i Shinjuku Koen och tittade på körsbärsblommor.
Hela sällskapet. Alex och hans flickvän (jag måste verkligen bli bättre på att minnas namn!), Mimmi, Maria och hennes mamma.
En obligatorisk bild på körsbärsblomma med kort skärpedjup.
Till och med jag fick vara med på bild. (!) Jag och Maria.
Bentou! Mimmis är den bortre mer ambitiösa. Min är den med kyckling och ris som skulle blivit mer ambitiös om jag inte kommit på den superbra idén att skriva mail tills fem minuter innan jag skulle gå.
En ambitiös fotograf får avrunda dagens bilder.