Effektivitet

Idag och framåt är jag effektiv.
Jag är bra och gör allt jag vill hinna.
Imorgon skall jag gå hem efter skolan, spela Heavy Rain, piano, plugga japanska (skolarbete och JLPT) och så ska jag skriva lite om Akita. Ladda upp bilder ... Ja. Göra allt jag vill hinna med helt enkelt.

Torka upp rummet där du spytt blod!

Bakgrundshistorik; Jag och min roomie Erik har samma lärare, fast på olika dagar, eftersom vi går i olika klasser.
Idag fick jag i en exempelmening användning av 吐血する (Toketsu suru - att spy blod) och gjorde en exempelmening i stil med "Kan du vara så vänlig att städa upp rummet där Yamadasan har spytt blod?". Min lärare frågade varför jag kunde såna ord och jag berättade att det har Erik lärt mig.
På rasten går min lärare till Erik och ber honom att inte lära mig såna fula ord, och att torka upp sitt nedspydda rum.
Mycket underhållande tycker jag.
Första gången jag träffade Erik, på den legendariska karaokekan i Shin Ookubo. (Vilka minnen).

Idag ...

Idag var första gången vi hade ett prov i skolan där jag var ganska lost. Gamla kanji som jag missat och inte tagit mig tid att repa in. En bitter erfarenhet, men de sitter strax och bättre än allt annat.
Idag körde de hem vår nya TV. Den är stor och vacker. Egentligen skulle jag fira en klasskamrat som fyller år, men jag kände mig trött och inte-rolig och har knappt någon ledig tid förrän nästa vecka, så jag tackade nej i sista stund till förmån för hemmakväll.
Nu är klockan faktiskt inte mycket alls, och jag är i princip redo att sova.
I övrigt är det så skönt att vara hemma och komma in i rutinerna. Jag känner att jag kan leva lite lugnare och sundare nu än vad jag gjorde förut. Då rände jag runt konstant och försökte med så mycket som bara möjligt på dygnets tjugosex timmar, vilket resulterade i stress, trots att jag gjorde roliga saker.
Nu ska jag prioritera lugna hemmakvällar med Wii och PS3.
Det lär knappast bli något problem.

På allmän begäran ...

På begäran från er där hemma är jag nu tillbaka i bloggsfären. Jag kan inte lova att det vara länge, men jag ska försöka och göra mitt bästa.
Jag kan börja storslaget med att ursäkta mig. Jag har just kommit hem igen från Sverige, har knappt packat upp min saker ännu, och har alldeles för många aktiviteter framför mig.
Imorgon; Klasskamrat fyller år = izakaya, karaoke, eller vad helst som faller fössledagsbarnet i smaken.
Torsdag; Packa och vila inför
Fredag-måndag; Homestay i Akita
Helgen därefter ska vi ut och resa i södra Japan. Vi, det är jag, Jakob och Amadeus det. Förhoppningsvis hinner vi med Hiroshima, Kyoto och Osaka, eller delar av dem. Effektivt turistande. Sånt gillar vi. Att åka tåg är ju också mysigt.
Ikväll prioriterar jag dock en god natts sömn före något längre utlägg.
Om mina ambitioner matchar mina prestationer kommer här presenteras allt från resadagböcker till åsikter om japanska tjejer till kärleksförklaring till vår nya TV (Jag och Erik köpte en TV idag och ett PS3 också).