Ett tjockt kuvert ...

I onsdags kom äntligen kuvertet jag längtat efter.
"Vi har nu fått bekräftelse från skolan i Tokyo att du är inbokad på Terminskurs med kursstart torsdag 2010-04-01 och kursslut torsdag 2011-03-24."
Jag hoppade runt runt runt inombords då jag läste alla papper. Äntligen.
Två månader tog det från det att jag skickat in ansökningarna tills jag äntligen fick tillbaka detta kuvert.
Ikväll bokade jag flyget också. Jag landar i Japan 17.55 fredagen veckan innan jag börjar. Jag tror fem dagar är precis lagom för att lära sig hitta hem och komma in i lunket.
Så nu återstår bara att packa vidare ... Jag har väl fått ihop det mesta redan, haha. Mitt rum består av påsar och lådor. Utifrån verkar det vara totalt kaos, men jag har faktiskt rätt bra koll på sakerna, och varje kväll fixar jag, möblerar om, sorterar, flyttar runt saker, slänger saker och så. Snart finns inte mycket kvar att göra ...
27 dagar ... sen flyger jag. För gott. I alla fall för väldigt länge.

Mastering hiragana ...

Det går trögt med hiraganan måste jag säga. Katakana ska vi inte ens prata om. Jag tycker så illa om de kantiga fula tecknen att jag inte ens vill lära mig dem. Nog att det är nödvändigt, men jag tänker skjuta upp det ett par dagar till.
Hiraganan börjar ändå släppa så smått. Nu kör jag så att jag smäller upp texter på romaji och så skriver jag av dem på hiragana. Jag får riktigt snabbt upp ett flyt och det är en supermetod när man har lite koll ändå.
Jag har inte pluggat in nya kanjis på länge heller. Över lag har det inte blivit så mycket japanska senaste veckorna. Jag har varit upptagen med att träffa folk och göra saker. Men det är också trevligt, men nu ska jag försöka ta upp japanskan ordentligt och ge allt dessa sex veckor som återstår.

Söndag på en måndag ...

På grund av rådande jobbtorka har jag haft många söndagar på måndagar senaste tiden. Helt enkelt har helgerna blivit längre. Detta kommer resultera i en ganska liten lönecheck 25e mars, men då får jag å andra sidan min första CSN-utbetalning så den kommer ändå ihop med de pengarna. Istället ska jag hoppas på mer jobb i mars eftersom den lönen säkerligen kommer uppskattas i Japan då jag redan glömt allt om att den ska komma.

Just nu är jag fånigt glad och har fånigt flyt, och jag är tacksam för allt, vare sig det är jobb, mer tid med vänner eller två timmar i Västerås på grund av försenade tåg. Allt känns liksom enkelt, och om någonting är jobbigt så är det inte hela världen - jag är långt borta om sex veckor.
Jag tror att helgen jag upplevt kan summeras rätt bra med ordet "Tacos".
Fredag middag - Tacos.
Lördag frukost - Taco-macka.
Lördag middag - Tacos.
Söndag frukost - Taco-macka.
Söndag middag - Tacos.
Söndag midnight snack - Tacos.
Måndag frukost - Tacos.
Måndag lunch - Tacos.
Måndag middag - pasta med tacoköttfärs.
Det är rätt underbart faktiskt. God mat. I övrigt har jag även avnjutit gott sällskap, härliga diskussioner och en hel del skratt. Det är verkligen kul att träffa nytt folk, även om det känns lite hopplöst när jag snart ska åka. Men men, vänner har man aldrig för många av, även om de är på andra sidan jordklotet.

Flow ...

För tillfället flyter allt lite för bra. Nästan så jag börjar undra vad som är haken ...

Ö-liv ...

Jag fick tillåtelse att komma ett par minuter sent idag ... detta gjorde att jag kunde komma ut med färjan en timme senare då bussarna börjar gå halvtimmestrafik, och totalt sparade detta mig en och en halv timmes restid.

Problemet var bara att bussen var sen en sådär tjugo minuter. Vilket minimerade mina chanser att hinna med färjan till 100% till ungefär 0%. Med andra ord var det rätt kört för mig, så jag fick lunka hemåt, ringa till jobbet, och nu sitter jag här. Nästa färja går om fyra timmar, och jag kommer komma runt fyra-fyraåenhalv timme försent.

Och nu då? Jag har ingen aning om vad jag ska göra ...